WEB BLOG
this site the web

SMK Raja Perempuan Kelsom

SMK Raja Perempuan Kelsom, Kuala Kangsar - pada bulan mei lalu bermula la catatan diary hidupku sebagai guru praktikum di SMKRPK. sekolah yang terletak di pekan Kuala kangsar atau Bandar Di Raja. Terletak indah nun di atas bukit, bercirikan rekaan inggeris yang penuh dengan sejarah. Di sekitarnya pula terdapat banyak pusat pelancongan, hanya masa yang tidak mengizinkan. Bulan pertama, hanya memerhati keadaan sekitar untuk memulakan misi sebagai kaunselor pelatih. Dan tanpa sedar kini sudah hampir 3 bulan menumpang kasih menadah ilmu di SMKRPK. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar, cuma berlaku masalah kesihatan yang adakalanya mengganggu tugasan. Semoga niatku kerana Allah tetap utuh dalam menabur bakti.

SMKRPK merupakan sekolah yang aktif dalam pelbagai program yang melibatkan aktiviti dalaman sekolah mahupun aktiviti luaran. Warganya komited terhadap kerja, dan pelajar juga cukup baik dalam memberikan kerjasama. Mungkin ada satu dua kes yang dilihat sebagai bermasalah, namun itu hanyalah kenakalan kecil berbanding dengan masalah di luar sana. Cuma, ia perlu ditangani supaya tidak menjadi duri. Misi kaunselor........menjadikan pelajar gembira dan bahagia dalam menjalani kehidupan harian dan hidup dalam suasana yang memberi mereka keseronokan semasa alam remaja berlandaskan gaya hidup sihat dan positif. Senyuman kegembiraan pelajar adalah pengubat hati bagi seorang kaunselor. Sapaan mereka, menjadi penguat diri dan tingkah mereka yang berubah ke arah positif merupakan asas perjuangan kami kerana kaunseling memandang manusia sebagai insan yang mempunyai potensi tersendiri. Semoga saya terus tabah dalam perjuangan ini....1 ulasan:

nurul husna berkata...

Terima kasih cgu... jasa baik cgu insyaallah xkn pernah kami lupakan.. walau sudah melangkah ke sekolah lain, namun RPK tetap di hati <3

Catat Ulasan

 

W3C Validations

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Morbi dapibus dolor sit amet metus suscipit iaculis. Quisque at nulla eu elit adipiscing tempor.

Usage Policies

Free Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design